2018. január 21., vasárnap

Jessica Park: Flat-Out Matt – Titkolni bolondulásig (Szeretni bolondulásig 1.5.)







Könyvértékelés












Sziasztok! :)
Amint kiolvastam a Szeretni bolondulásig-ot, máris nekiálltam ennek és pár óra alatt kivégeztem. Az első részt rubinpöttyös szeretetcsomagban kaptam, ezt pedig rendeltem és mellé kaptam szeretetpéldányt a vöröspöttyös szeretetcsomagban. Nem tudom, milyen hossz lesz a bejegyzés, tekintve, hogy a könyv sem túl terjedelmes, de igyekszem minden Matty iránti rajongásomat belesűríteni. :)
Matt ​harmadéves a Massachusettsi Műszaki Egyetemen. Kockafejű, szellemes, zseniális srác.
És nagyon, de nagyon buta is.
Amikor a szépséges, menő, éleselméjű Julie beköltözik a házukba, mégis miért (jaj, miért?!) bújik Matt a bátyja, a hiányolt Finn bőrébe, azzal áltatva magát, hogy csak a lány kedvéért teszi?
A dolog egész ártalmatlannak tűnik, amíg Julie átmeneti vendégeskedése hosszú távúvá nem válik. És amíg a helyzet szívszorító őrületté nem fajul. Na meg amíg Matt bele nem szeret Julie-ba, Julie pedig bele nem szeret Finnbe.
De hát… Matt a hozzá való. Bárcsak megértethetné ezt Julie-val! Méghozzá anélkül, hogy el kelljen árulnia neki az igazat, ami mindannyiukat tönkretenné. Főleg Celeste-et, sérülékeny lelkű húgát, akinek talán mindenkinél jobban szüksége van Julie-ra.
A Szeretni bolondulásig-ban Julie szemszögéből láthattad Mattet. Ezzel a kisregénnyel, a Szerelem bolondulásig-gal most mélyebbre hatolhatsz Matt világába. Átélheted a történetet az ő oldaláról, megszakadhat érte a szíved, amikor megszakad a szíve, és ismét beleszerethetsz ebbe a szokatlan hősbe.
Indulj érzelmes utazásra az előzményeket bemutató két fejezettel, majd a Szeretni bolondulásig ezúttal Matt szemszögéből elmesélt hét fejezetével, és végezetül vár Julie történetének vadonatúj, pikáns fináléja!


Megjelenés:2014    Oldalszám:156   Szemszög: E/3  Kiadó: Könyvmolyképző

BORÍTÓ
Igazából a színét kivéve nagyjából ugyan olyan mint az előző, hisz a történet csak kiegészítve lett és másik szemszögből megírva.  Nagyon jól megoldották, a fehér Jule, a fekete pedig Matt. Ellentétek, mégis tökéletesen kiegészítik egymást. Ebben az esetben is jó, hogy meghagyták az eredeti borítót.

TÖRTÉNETE
Egy számomra nagyon jelentős pozitívummal kezdeném: Jessica a rajongói kérésére írta. Őszintén szólva nem tudom, miért hat meg ez engem ennyire, hisz sok szerző csinál ilyet, de ez valahogy más. Talán azért, mert a Szeretni bolondulásig az egyik kedvenc könyvemmé vált. A közönség kívánságára írt műveknél gyakran megjelenik az a probléma, hogy a "nyomás" hatására nem hozza ez előtte lévők színvonalát, vagy sokkal de sokkal rosszabb lesz. Szerencsére itt nem lehetett ezt különösebben érezni.

Ha lehetséges, még jobban belebolondultam Matty-be. Már az első kötetben beleszerettem, és az érzés csak hatványozódott. Benne volt az a romantika, amit az első részből kicsit hiányoltam így ez egy sokkal érzelemdúsabb alkotás lett. Bár egy része ugyan az volt, a fiú szemén át mégis teljesen más, hiszen ők ketten nem mindig érezték és tudták ugyan azt. Az utolsó fejezetekről nem is beszélve. ;)
Sokkal érthetőbbé váltak a dolgok és könnyebben átéreztem annak ellenére, hogy az előző kötetből is kiderült aminek ki kellett. Talán ehhez az elején lévő fejezetek is hozzásegítettek, ahol is Finn-nel bohóckodhatunk a hegyekben. Róla jó volt többet olvasni. :)

Most már hivatalosan is a karácsonyos vált a kedvenc részemmé! :) Jule oldaláról nézve is aranyos volt, de ahogy Matty megélte és az érzései.. ahh. ^^ Igen, igen, előtört a fanatikus rajongó oldalam. :D Olyan jó volt, ha csak 150 oldalon át is újra átélni, mekkora ereje van a szeretetnek és a szerelemnek. Számomra még mindig hihetetlen, de úgy érzem ideje lesz végre felfognom. A sok áldozat pedig megéri, akkor is, ha sosem fognak bocsánatot kérni, amiért ennyit kellett meghozni ennyi idősen Celeste miatt...na igen.

Sokszor nem szeretek a férfi szemszögén át történetet olvasni, ez mégis kivétel volt. Az E/1 viszont még mindig hiányzott. Itt is simán meg lehetett volna oldani és még sokkal személyesebbé is tette volna.
Többek szerint nem volt értelme ezt így külön kiadni, mivel a kiegészítő elfért volna a végén és váltott szemszöggel a másik is áthidalható lett volna. Egyrészt igazuk van, mert valóban kivitelezhető lett volna, de gondoljunk csak bele: egy egy KIEGÉSZÍTŐ kötet,a mi a rajongók kérésére íródott. Valószínűleg csak azután kérhették ezt, hogy a mű megjelent és elolvasták. Kiadni pedig talán így volt célszerűbb, mintsem egy új, kibővített változattal előállni.

Ha már ott tartunk, hogy kiegészítő, túlságosan is arra sikeredett. Megvolt a múlt, a jelen és a jövő is, de túl sokat ugrott az időben egyszerre és a kihagyások nagyon érezhetőek voltak. Ezt pedig orvosolni lehetne valamivel, amit én szintén negatívumként éltem meg: a túl kevés újdonság.
Kicsit több extrát is tartalmazhatna. Mint ha bizonytalan lett volna, és az egyensúlyt megtalálásáig nem ért volna el. Minden fejezet újdonságot nyújtott, mégis hiányzott még valami kis plusz, ami kibillent jó értelembe. Valami igazán meglepő vagy meghökkentő.

Mindezek ellenére nagyon imádtam és annak fényében, milyenre értékeltem a Celeste-ről szóló könyvet, csak fél csillagot vonok le az ötből. Igen. ezt így tudom csak jelölni. Nem túl okos, de legalább kreatív. :D

🌟  🌟  🌟  🌟  🌠


EGY KIS KEDVCSINÁLÓ
"Nem számít, hogyan talál rá az ember a szerelemre. Csak az számít, mihez kezd vele, miután rálel."
"– Figyu, Julie, nagyon örülök, hogy törődsz a védekezéssel, de…
– Jaj, ne! Nem jókat vettem?
– Ööö, nem az a gond. Hány gumi van itt, hetven? Nyolcvan? Nem tudom, mit hallottál, de még a legkanosabbakat is kötik bizonyos korlátok."
"Matt Watkins: A kórház elhagyása után legalább egy évig tartott, mire sikerült lábra állnom. De kezdettől fogva hittem magamban már kisdedként is."
AJÁNLANÁM? 

Mindenképp! Nagyszerű volt újra átélni a történetet és Matty szemén át látni a múltat és a jelent egyaránt. Ha Te is bolondulásig beleszerettél az első részbe, ezt semmiképp ne hagyd ki! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...